Societatea maghiară de brokeraj Concorde recomandă „cumpărare“ pentru acţiunile Digi şi oferă un preţ ţintă de 61 de lei

Autor: Eduard Ivanovici 19.08.2022

La preţul curent, randamentul potenţial ajunge la 61%.

Concorde Securities, unul dintre cei mai activi brokeri de pe bursa din Budapesta, a oferit un preţ ţintă de 61 de lei în următoarele 12 luni pentru acţiunile grupului de telecomunicaţii Digi Communi­cations (simbol bursier DIGI), conform unei analize a companiei ungureşti.

Calculat în funcţie de preţul unei acţiuni DIGI din data de 17 august, mai exact 37,9 lei per unitate, randamentul potenţial este de circa 61%.

Digi a raportat în T2/2022 o EBITDA şi un profit de 120 de milioane de euro, în scădere cu 6% de la an la an, respectiv 4 milioane de euro, în coborâre cu 90% pe fondul deconsolidării operaţiunilor din Ungaria, la care se adaugă o compe­tiţie mai puternică pe piaţa din România. Totuşi, Concorde notează că Digi este evaluată la un multiplu de 3,4 x EV (enterprise value)/EBITDA din 2021, extrem de ieftin, societatea listată la BVB obţinând de asemenea o finanţare de 128 de milioane de euro pentru dezvoltarea activităţilor din Spania.