Investiţie surpriză. Producătorul de chifle Lantmännen Unibake vrea să investească 100 mil. euro într-o nouă fabrică

Autor: Mădălina Dediu Panaete 19.08.2022

Lantmännen Unibake România, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de panificaţie, care realizează chifle pentru hamburgeri şi hot-dog in­clusiv pentru gigantul din sectorul restaurantelor McDonald’s, are în plan o investiţie de la zero într-o unitate de producţie în judeţul Ilfov, unde va produce specialităţi de pâine.

Investiţia se ridică la circa 447 de milioane de lei (în jur de 100 mil. euro), iar compania a depus o cerere pentru un ajutor de stat de 126,5 mil. lei pe schema H.G. nr 807/2014, care are ca obiectiv stimularea investiţiilor cu impact major în economie, conform datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Astfel, grupul care a intrat direct în 2016 pe piaţa din România, preluând o parte din activele fostei fabrici Titan din Pantelimon (judeţul Ilfov), intenţionează să deschidă a doua unitate de producţie de pe plan local. „În această nouă unitate vom produce specialităţi premium din categoriile de pâine. Această investi­ţie atrage după sine angajarea unui număr de aproximativ 300 de noi angajaţi. Investiţia este planificată să fie încheiată în 2026-2027“, a declarat pentru ZF Viorel Ognean, managing director la Lantmännen Unibake România.