Care sunt preţurile poliţelor RCA în august 2022, la aproape un an după anunţul falimentului City Insurance. Preţurile încep de la peste 1.000 de lei, dar pot ajunge la jumătate în cazul aplicării reducerii prin clasa B8

Autor: Mircea Nica 27.08.2022

♦ Pentru exemplul simulat de ZF, preţurile oferite de principalii jucători RCA încep de la 1.024 lei şi pot ajunge până la 1.969 pentru clasa B0, dar în cazul clasei B8, însemnând o reducere aplicată de 50%, toate ofertele sunt sub 1.000 lei pentru acest exemplu ♦ Pentru clasa de malus, unde se aplică costuri suplimentare, preţurile oferite de asigurători la M8 pot ajunge la peste 3.000 lei.

Preţurile poliţelor RCA, care odată cu anunţul falimentului celui mai mare jucător din piaţă, City Insurance din luna septem­brie 2021 au început un pu­ter­nic trend ascendent, s-au stabi­lizat, conform ultimei comunicări emise de Auto­ritatea de Supra­veghere Finan­ciară (ASF). Ce înseamnă de fapt această stabilizare?

Piaţa RCA a fost întotdeauna un segment supus unor dezbateri atât publice, cât şi în industria de asigurări, ca fiind o linie de business care aduce pierderi în portofoliul companiilor. Deşi până acum acest lucru se putea observa în rapoartele societăţilor, anul 2022, la un an după prăbuşirea City Insurance, cel mai mare asigurător RCA şi o creştere semnificativă a preţurilor la poliţele RCA, dar şi captarea din foştii clienţi ai companiei falimentare, au adus pentru anumiţi asigurători prespective de cel puţin acoperirea costurilor pe această linie.