Cum şi-au rotunjit veniturile hotelurile din Cluj-Napoca în perioada festivalului Untold. „Piaţa din Cluj este o piaţă de evenimente, călătoriile nu au revenit la nivelul din 2019“

Autor: Mirabela Tiron 27.08.2022

♦ Radisson Blu din Cluj, unde 4 nopţi de cazare s-au rezervat şi cu 3.000 de euro la Untold: Am deschis la timp hotelul, toate camerele au fost ocupate, acest festival are un aport important în business ♦ Hotelul de cinci stele Grand Hotel Italia, cu 187 de camere: Patru zile de Untold ne-au asigurat un sfert de lună ca business. Camera dublă s-a rezervat şi cu 200 de euro/noapte.

Untold, cel mai mare festival de muzică electronică şi pop din România, a rotunjit semnificativ conturile hotelurilor şi ale celorlalte unităţi de cazare din Cluj Napoca. Hotelierii spun că festivalul aduce un contribuţie impor­tantă în business în condiţiile în care luna august este o lună cu puţine rezervări în afara acestui eveniment.

„Sala Polivalentă şi stadionul Cluj Arena ne salvează. Toate aceste evenimen­te spor­tive care se organizează la Cluj, dar şi fes­tivalurile Electric Castel şi Untold ne ajută foarte mult. Patru zile de Untold, când ca­me­ra dublă s-a rezervat cu 150 euro - 200 de euro pe noapte, peste preţul nor­mal, ne-au asigurat un sfert din luna august ca busi­ness“, a spus pentru ZF Simion Prunean, adminis­tratorul hotelului de cinci stele Grand Hotel Italia din Cluj, parte a lanţului italienesc Select Hotels Group. Hotelul, cu 187 de camere, a fost deschis în 2011 în urma unei investiţii de peste 20 de milioane de euro făcută de fa­milia de italieni Batani, care controlează mai multe unităţi hoteliere în Italia.