ZF Investiţi în România! Un proiect ZF & CEC Bank. Decebal Popescu, Smart Touch Technologies: Am avut discuţii cu fonduri de investiţii şi lucrăm la partea de atragere de finanţare

Autor: Bogdan Alecu 25.08.2022

Tot mai multe companii investesc în digitalizare pe măsură ce vor să crească eficienţa angajaţilor care nu întotdeuna mai vor să se ocupe de „hârtii“.

„După debutul pandemiei, când era lim­pede că în zona forţei de muncă lucrurile nu vor mai fi la fel, documentele - o activitate constantă în zona proceselor unei companii - nu mai puteau fi procesate manual, lumea era acasă. Documentele sunt modul în care com­paniile fac transfer de informaţii - fac­turi, con­tracte, avize de însoţire a mărfii, foi de parcurs etc. Nu există o limită în zona documentelor într-o companie. Eforturile pentru procesarea unui document sunt foar­te mari şi bidirec­ţionale - necesită procesare atât la expediere, cât şi la recepţionare plus forţa de muncă necesară. În această zonă am venit noi, să aducem companiile într-un ecosistem în care pot comunica direct între ele. Lucrăm cu firme care procesează un nivel ridicat de documente precum retailerii, firme de avocatură, comerţ, distribuţie, firme de contabilitate“, a spus Decebal Popescu, cofondator şi managing partner pentru Smart Touch Technologies.

Ca investiţie până la final de 2022 se apro­pie de jumătate de milion de euro în dezvol­tarea platformei până la acest stadiu şi este într-o continuă dezvoltare. „Am avut discuţii cu fonduri de investiţii şi lucrăm la partea de atragere de finanţare. Nu căutăm doar banii investitorilor, ci şi implicarea şi cunoştin­ţele lor. Noi avem cinci angajaţi şi lucrăm cu mai mulţi studenţi“, a spus Decebal Popescu.

Cei doi parteneri - Octavian Radu şi Decebal Popescu - au pus la punct softul Apollo, care automatizează fluxul de infor­maţii între firme şi poate citi cu ajutorul inte­ligenţei artificiale documente.

„După 2018 m-am reprofilat pe zona de consultanţă pentru companiile de transport şi logistică deoarece am sesizat această nevoie pe zona de management a activităţii. Odată intrat în bucătăria lor am constatat şi alte nevoi, iar printre ele este şi nevoia de di­gitalizare. Prin digitalizare se rezolvă şi pro­blema demotivării angajaţilor care procesea­ză manual şi repetitiv aceste documente. Nimeni nu vrea să ajungă la birou pentru a procesa documente. Acum este şi o piaţă efervescentă a muncii, în care angajaţii sunt tot mai greu de înrolat şi doresc joburi care să susţină dezvoltarea personală şi profesională. Automatizarea nu duce la pierderea locurilor de muncă, roboţii nu fură joburile oamenilor. Tehnologia ajută oamenii să trăiască mai bine, să aibă mai mult timp, să înveţe şi să lucreze mai bine“, a spus Decebal Popescu.

Firma lor lucrează cu companii precum Auchan în retail, Global Archive Management, care se ocupă de arhivarea fizică de documente, Vectra Eurolift Service care închiriază stivuitoare,  Smart Management Invest, unul dintre cei mai mari distribuitori de carburanţi din România „Ca principal efect - putem prelucra şi procesa cu acelaşi efectiv de personal, vorbim de scalarea businessului deoarece digitalizarea aduce creşterea vitezei şi reducerea costurilor.

Creşterea salariilor vine şi la modul general dar şi la cei care vin cu valoare adăugată pentru companie. Competenţele digitale sunt vitale“.