Coreea de Sud şi SUA încep cele mai mari exerciţii militare comune din ultimii ani ca răspuns la provocările Coreei de Nord

Autor: Cosmin Pirv 22.08.2022

Coreea de Sud şi Statele Unite încep luni cele mai mari exerciţii militare comune din ultimii ani, în contextul în care Coreea de Nord şi-a intensificat în ultimul timp testele cu rachete, informează Reuters. 

Exerciţiile anuale sunt programate să se încheie la 1 septembrie şi au loc după ce preşedintele sud-coreean Yoon Suk-yeol, care a preluat funcţia în luna mai, a promis intensificarea acţiunilor de descurajare a Nordului.

Exerciţiile militare şi civile au ca scop îmbunătăţirea pregătirii ţării pentru a se potrivi cu modelele de război în schimbare, cu ameninţări cibernetice împotriva unor facilităţi cheie, cum ar fi fabricile de cipuri şi lanţurile de aprovizionare, a declarat Yoon.

Exerciţiile sunt cele mai mari din 2017, când au fost reduse din cauza COVID-19 în timp ce predecesorul lui Yoon a încercat să reia discuţiile cu Pyongyang, care a numit exerciţiile o repetiţie pentru invazie.

Coreea de Nord a tras două rachete de croazieră de pe coasta de vest săptămâna trecută, după ce Coreea de Sud şi Statele Unite au dat startul antrenamentelor preliminare pentru exerciţii.

Coreea de Nord a efectuat teste cu rachete într-un ritm fără precedent în acest an şi este pregătită să efectueze al şaptelea test nuclear în orice moment, au declarat oficialii de la Seul.