Falimentul City Insurance loveşte în lanţ şi în alte sectoare. ACSA SA, un constructor din Cluj, a ajuns în insolvenţă: „Problemele principale au fost falimentul City Insurance şi creşterea preţurilor materialelor“

Autor: Alina-Elena Vasiliu 23.08.2022

♦ Nu este pentru prima dată când firmele din construcţii reclamă problema neactualizării în contracte a preţurilor la materialele de construcţii, mulţi jucători spunând, încă din urmă cu câteva luni, că această situaţie va duce la numeroase insolvenţe, ceea ce se vede deja ♦ ACSA SA are în prezent în derulare contracte al căror rest de executat cumulează aproximativ 300 de milioane de lei.

ACSA SA, o companie de construcţii din judeţul Cluj, se numără printre cele mai mari cinci insolvenţe din primul semestru al anului 2022. Cu afaceri de 84,1 milioane de lei în 2021, constructorul a ajuns în situaţia actuală ca urmare a mai multor factori.

„Problemele principale care au condus la declararea stării de insolvenţă au fost falimentul City Insurance, urmat de refuzul tuturor celorlalţi asigurători de a prelua poliţie emise de City Insurance, şi creşterea deosebit de mare a preţurilor materialelor începând din 2020, creştere care nu este acoperită de ofertele iniţiale şi nici măcar de actualizările acordate de guvern, prin OG 15 şi OG 65“, spune Tudor Dan Şerban, unul dintre acţionarii firmei.