Ioan Arcadie Bercean şi grupul danez Givesco renunţă la active din sectorul creşterii puilor şi vând mai multe ferme către o companie cu acţionariat ungar. Poultry Integration Farms devine cel mai nou jucător în domeniul creşterii păsărilor, un sector unde activează circa 650 de companii cu afaceri de 4,1 mld. lei în 2021

Autor: Mădălina Dediu Panaete 25.08.2022

Poultry Integration Farms din Satu Mare, companie înfiinţată anul trecut şi care are acţionariat ungar, preia de la Sam Mills Europe şi Sam Mills Feed, ambele din Botiz (jud. Satu Mare) anumite active destinate producţiei şi comercializării de pui vii, producţiei şi comercializării de pui de o zi şi comercializării ouălor de incubaţie. Tranzacţia a primit avizul Consiliul Concurenţei.

În spatele Poultry Integration Farms stă o companie numită Europa Agrar despre care nu există multe date disponibile. Anul acesta, Poultry Integration Farms a depus câteva rapoarte la Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului în care se menţionează patru ferme în Vetiş, o fermă în Botiz şi una în Odoreu. O parte din ferme au o capacitate de creştere de peste 40.000 de locuri.