Rusia îşi măreşte armata: Preşedintele Vladimir Putin a dispus suplimentarea numărului membrilor armatei ruse până la două milioane

Autori: Mihai Draghici , Mediafax 25.08.2022

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a emis, joi, un decret prin care suplimentează numărul militarilor armatei ruse, anunţă Kremlinul, conform cotidianului Le Monde.

Noul decret va intra în vigoare la 1 ianuarie 2023. Efectivele militare ruse vor fi suplimentate până la nivelul de două milioane, de la 1,9 milioane, cât a fost nivelul stabilit printr-un decret emis în 2017.

Decizia a fost luată în contextul invaziei militare în Ucraina, numită de Rusia "operaţiune militară specială". Ofensiva militară rusă, lansată în urmă cu şase luni, a generat pierderi umane şi materiale semnificative pentru armata rusă.

De câteva luni, operaţiunile militare ale Rusiei se concentrează în regiunile din sudul şi estul Ucrainei, iar Kremlinul a evitat să ordone mobilizarea generală.

Ordinul prezidenţial de suplimentare a efectivelor militare prevede şi alocarea de fonduri în plus pentru apărare începând tot de la 1 ianuarie 2023, potrivit site-ului oficial al Administraţiei de la Moscova, citat de postul NBC News.