Iren Arsene, Editura Curtea Veche, un business de 16 mil. lei: Preţurile au crescut cu 15-20% la cărţi din cauza costurilor mai mari de producţie. Este foarte greu să rezistăm în piaţă, resursele s-au subţiat şi nu avem de unde să compensăm perioadele slabe ca vânzări

Autor: Mirabela Tiron 27.08.2022

Editura Curtea Veche, deţinută de familia Arsene, a finalizat prima jumătate a acestui an cu afaceri similare cu cele din perioada similară a anului, potrivit oficialilor companiei.

„Suntem ca într-un roller coaster, avem luni foarte slabe, cum a fost aprilie, cea mai slabă lună din istoria recentă a editurii, dar şi luni bune precum luna iunie. Nu mai putem face nicio predicţie legat de consumul de carte, nu ştim cum va evolua“, a spus pentru ZF Iren Arsene, directorul general al editurii Curtea Veche. Ea a pus bazele editurii în anul 1998, compania fiind unul din principalii jucători de pe piaţa de carte din România.

Editura Curtea Veche tipăreşte circa 250 de titluri pe an şi are în portofoliu cărţi ale cunoscuţilor autori Dale Carnegie, Robert Kiyosaki, Daniel Goleman, Allan şi Barbara Pease, Edward de Bono, ale căror titluri au fost vândute în milioane de exemplare în întreaga lume. „Anul acesta am amânat publicarea cărţilor hardcover (cu copertă grea) şi am publicat doar softcover pentru că acum o carte soft­cover se vinde la preţul unei cărţi hardcover. Preţurile au crescut cu 15-20% la cărţi din cauza costurilor mai  mari de producţie“.