Tranzacţiile cu hoteluri încep „să muşte“ cotă din piaţa imobiliară: trei proiecte vândute în jumătate de an

Autor: Miruna Diaconu 26.08.2022

Tranzacţiile din domeniul hotelier au reprezentat 6% din totalul tranzacţiilor imobiliare din primul semestru al acestui an, conform unui raport C&W Echinox. În prima jumătate a acestui an, trei hoteluri au făcut obiectul tranzacţiilor din piaţa locală, fiind vorba despre Hotel Onix din Cluj-Napoca, DoubleTree din Oradea şi Golden Tulip din Bucureşti.

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca este unul dintre cumpărătorii celor trei hoteluri, fiind la o a doua tranzacţie de acest fel din ultimii doi ani. UBB a achiziţionat hotelul Onix, după un an de la cumpărarea hotelului Opera Plaza în schimbul sumei de 40 mil. lei.

Tranzacţia privind hotelul Golden Tulip din Bucureşti a fost anunţată încă din 2020, însă abia anul acesta a fost concretizată. Astfel, Grupul Fattal a achiziţionat hotelul din Capitală de la Atlas Estate.

Cea de-a treia tranzacţie din piaţa hotelieră a fost DoubleTree, hotelul din Oradea, vândut de SIF Banat-Crişana către un antreprenor local, Sandu Pop. Valoarea tranzacţiei s-a ridicat la 11 mil. euro.