De la catedră, la casa de marcat. Un profesor a renunţat la predat şi s-a angajat la supermarket

Ziarul Financiar 26.08.2022

De la catedră, la casa de marcat. Un profesor a renunţat la predat şi s-a angajat la supermarket: „Câştig 12.000 de dolari în plus pe an”.

Seth Goshorn (28 de ani, SUA) a postat pe Tik Tok că a primit un nou loc de muncă la Walmart, iar clipul a deveniv viral.

"Părăsesc învăţământul după şase ani pentru a lucra ca manager la Walmart şi a câştiga mai mult, fără a-mi fi necesară diploma", a scris el în descrierea clipului, în care apare purtând o uniformă Walmart şi ţinând în mână o alta.

Goshorn iubeşte să predea, dar a declarat pentru Good Morning America că şi-a schimbat locul de muncă pentru un singur motiv: banii.

La şcoală, era profesor la clasa a II-a şi câştiga 43.000 dolari pe an, iar la Walmart e responsabil de magazin şi de descărcarea tirurilor cu produse, iar salariul este 55.000 dolari, fără bonusuri.

Tânărul spune că îşi doreşte ca profesorii să fie plăţiţi corect. „Doar gândiţi-vă cât de buni pot fi profesorii dacă s-ar putea concentra doar pe predat, nu să fie nevoiţi să aibă un al doilea job în weekend”.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro