Jack Forestell, vicepreşedinte executiv, Visa: Creşterea numărului de emitenţi, acceptatori, comercianţi şi consumatori care fac tranzacţii cu tokenuri Visa întăreşte ideea că viitorul banilor este cu adevărat digital

Autor: Mircea Nica 29.08.2022

Creşterea numărului de emitenţi, acceptatori, comercianţi şi consumatori care realizează tranzacţii cu tokenuri Visa întăreşte ideea că viitorul banilor este cu adevărat digital, iar banii digitali trebuie construiţi pe încredere, a declarat Jack Forestell (foto), vicepreşedinte executiv şi director de produse în cadrul Visa.

Tehnologia de tokenizare se află la baza plăţilor cu telefonul mobil. Visa a depăşit pragul de 4 mld. de tokenuri emise la nivel global prin intermediul Visa Token Service, acestea fiind utilizate la securizarea plăţilor digitale în comerţul electronic, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii Visa. Numărul de tokenuri Visa la nivel global a depăşit numărul de carduri Visa în circulaţie.

„Tokenizarea este un concept simplu, dar puternic, iniţiat de Visa: datele de plată sensibile sunt criptate pentru a face plăţile digitale mai sigure. Volumul comerţului electronic a crescut cu peste 50% de la începutul pandemiei. În România, numărul tranzacţiilor realizate cu carduri Visa prin intermediul tehnologiei de tokenizare a crescut în perioada iunie 2021 - iunie 2022 de trei ori mai rapid decât toate tranzacţiile Visa la nivel naţional.