Aquila merge spre un nou an de creştere după ce şi-a majorat veniturile cu 11% în S1, la 961 mil. lei. Compania are o capitalizare de 756 mil. lei şi este controlată de Alin-Adrian Dociu şi Constantin-Cătălin Vasile

Autor: Mădălina Dediu Panaete 31.08.2022

Aquila, lider de piaţă în domeniul serviciilor integrate de distribuţie şi logistică, a avut în primul semestru venituri de 961 milioane de lei, în creştere cu circa 11% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

„În pofida unui debut de an cu o semnificativă componentă imprevizibilă şi a accentelor vizibile de instabilitate, ne continuăm evoluţia puternic pozitivă cu un nou semestru de creştere. Veniturile din distribuţie au avut un avans de 11% în primele şase luni, axat în principal pe achiziţia Trigor din 2021 şi dezvoltarea continuă a bussinesului de distribuţie, cu focus pe fiecare dintre segmentele de retail“, a spus Cătălin Vasile, CEO Aquila. El adaugă faptul că diviziile GasStation (benzinării) şi HoReCa au înregistrat o creştere de 14%, în timp ce serviciile de logistică şi transport au cunoscut şi ele o majorare de 1,4%.

Compania a înregistrat un profit net de 32 milioane de lei la 30 iunie 2022, în creştere cu 74%  faţă de rezultatul înregistrat în primul semestru al anului trecut. Achiziţia companiei Trigor, din prima jumătate a anului 2021, a contribuit cu 3,4 milioane de lei la profitabilitatea Aquila, respectiv 2,5 milioane de lei în plus faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, conform rezultatelor consolidate aferente primului semestru.