Arctic Stream raportează un profit net de 2 mil. lei în S1, de peste două ori mai mare faţă de anul trecut. Venituri din exploatare de 28 mil. lei, plus 133%

Autor: Eduard Ivanovici 30.08.2022

Arctic Stream (simbol bursier AST), furnizor de servicii în domeniul tehnologiilor şi echipamentelor de comunicaţii, a anunţat la Bursa din Bucureşti un profit net de peste 2 milioane de lei în ianuarie-iunie 2022, cu 121% peste rezultatul primului semestru de anul trecut.

Potrivit raportului semestrial al societăţii, veniturile din exploatare au ajuns în S1/2022 la 27,8 milioane de lei, în urcare cu 133%.

Creşterea se datorează în parte contractelor semnificative anunţate pe parcursul anului trecut dar şi a contractelor noi, încheiate la începutul anului 2022. Având în vedere provocările legate de livrarea echipamentelor, parte din contractele semnificative anunţate sunt prognozate a fi închise in S2/2022, reiese din document.

„Deşi ne aflăm într-o situaţie geo-politică dificilă, având în vedere conflictul din Ucraina care este suprapus dificultăţilor create de criza semiconductorilor, suntem încrezători că rezultatele pozitive vor veni şi în a doua parte a anului.”

Pe de altă parte, cheltuielile din exploatare au atins 25,8 milioane de lei, reprezentând o creştere de 133%, iar totalul datoriilor a atins 22,4 milioane de lei, plus 84% de la an la an. Activele companiei s-au majorat cu 60%, de la 20,5 milioane de lei la 32,8 milioane de lei.

„Întregul context economic şi geo-politic a dus la costuri mai ridicate de producţie şi transport, existând situaţii în care proiecte bugetate anterior să aibă costuri mai ridicate la plasarea şi livrarea comenzilor. În plus, contextul economic, social şi politic poate conduce la efecte negative asupra capitalului companiei (...) Cu toate acestea, societatea nu s-a aflat în situaţia în care să nu îşi poată respecta obligaţiile financiare şi/sau contractuale şi nu estimează o astfel de situaţie în perioada imediat următoare” se arată în raportul financiar.

Anul acesta, acţiunile Arctic Stream au pierdut 8,1%, pe un rulaj de 7,4 milioane de lei. Compania este controlată de Dragoş-Octavian Diaconu, care deţine 66,6% din totalul capitalului social, şi are o capitalizare de 92,2 milioane de lei, conform BVB.