Platforma de livrări Packeta, parte a unui grup din Cehia, va avea o reţea de 1.000 de puncte pick-up şi estimează o dublare a cifrei de afaceri. Anul trecut, Packeta România a avut o cifră de afaceri de 11,7 milioane de euro, în creştere cu 160% faţă de anul anterior

Autor: Miruna Diaconu 31.08.2022

Packeta România, parte din grupul ceh cu acelaşi nume, are un buget de investiţii de 5 milioane de euro alocat pentru anul acesta, mare parte din aceşti bani merg către extinderea reţelei de puncte pick-up, care până la sfârşitul anului va atinge numărul de 1.000 de astfel de puncte, conform informaţiilor companiei.

„Extinderea reţelei de puncte pick-up are foarte multe componente, de la angajaţii care au ca principală responsabilitate identificarea de noi locaţii ce pot deveni puncte pick-up până la echipamente electronice care trebuie instalate în punctele respective de ridicare a produselor. Adopţia serviciilor de livrare alternativă creşte în România. În medie, rata de adopţie în rândul clienţilor români  pentru livrare la puncte pick-up este de aproximativ 35% din totalul coletelor livrate şi continuă să crească, pe măsură ce tot mai mulţi dintre aceştia descoperă  avantajele în materie de costuri şi flexibilitate“, spun reprezentanţii companiei.