RC Beton Bau, o firmă de construcţii din Iaşi, vrea să investească 53 mil. lei într-un parc industrial şi a aplicat pentru obţinerea unui ajutor de stat

Autor: Alina-Elena Vasiliu 01.09.2022

Potrivit datelor de pe platforma de analiză financiară a companiilor Confidas.ro, RC Beton Bau este deţinută în mod egal de Radu Bălan şi Codrin Botezat.

RC Beton Bau, o companie de con­strucţii din Iaşi, vrea să dezvolte un parc industrial în acelaşi judeţ, cu o investiţie care se ridică la 53,3 milioa­ne de lei. Compania a aplicat pentru obţinerea unui ajutor de stat în va­loare de 20,8 milioane de lei.

Parcul industrial „ar urma să fie compus dintr-o hală de fasonat, o sta­ţie care produce asfalt şi o staţie de betoane, creând în total 90 de locuri de muncă. În cadrul parcului indus­trial vom produce beton, asfalt şi oţel-be­ton fasonat“, spun re­prezen­tanţii RC Beton Bau.

Investiţia totală pre­vede achiziţia de tere­nuri, echi­pa­men­te şi utilaje pentru buna func­ţionare a celor trei unităţi de pro­ducţie, iar pe lângă utilaje se adaugă e­chipamente pentru asfalt şi beton care să închidă ciclul de produc­ţie - autobetoniere, pompe de beton, utilaje de împrăştiat asfaltul, camioane