Un fond de energie al BT Asset Management a „bătut“ inflaţia în ultimul an, cu un randament de 18%. BT Energy este singurul fond deschis din cele 84 ale industriei locale care are un randament peste nivelul inflaţiei în ultimele 12 luni

Autor: Tibi Oprea 01.09.2022

Doar cinci fonduri afişează randamente de peste 10% la iulie 2022.

Doar un singur fond de investiţii deschis local, din cele 86 prezente în statisti­cile Asociaţiei Administra­to­rilor de Fonduri (AAF), a reuşit performanţa ca în ultimele 12 luni să „bată“ inflaţia, adică să înregistreze un randament mai mare decât s-au scumpit în medie produsele alimentare din România.

Secretul? Expunere ridicată pe companii din energie, cele care au fost avantajate de scumpirile din acest sector şi a căror profitabilitate a fost puternic ridicată.

Astfel, BT Energy, fond administrat de BT Asset Management, a înregistrat un randament de 17,9% din iulie 2021 şi până la iulie 2022, în contextul unei inflaţii anunţate de Institutul Naţional de Statistică (INS) de 15%, arată datele agregate de ZF.

Potrivit datelor AAF, pe locul doi se poziţionează fondul BT Index Romania ROTX, de asemenea administrat de BT AM, cu randament de 14,7%, iar pe trei se află Audas Piscator, fond de randament absolut aflat în administrarea Atlas Asset Management, cu un randament de 11,9%.