Cemacon, producător de materiale de construcţii controlat de fraţii Pavăl de la Dedeman, a atras 64 mil. lei de la investitori în prima etapă a majorării de capital social

Autor: Eduard Ivanovici 01.09.2022

Producătorul de materiale de construcţii Cemacon Cluj (simbol bursier CEON), companie de 230 de milioane de lei capitalizare controlată de fraţii Pavăl, proprietarii şi fondatorii reţelei de bricolaj Dedeman, a anunţat încheierea primei etape a operaţiunii de majorare a capitalului social şi atragerea a 63,8 milioane de lei de la investitori, conform unui raport prezent la Bursa din Bucureşti.

În document, Consiliul de Administraţie al societăţii listate constată că, în perioada de preempţiune, derulată între 1 şi 31 august 2022, s-au subscris circa 425 de milioane de acţiuni la un preţ de subscriere de 0,15 lei per unitate, din care 0,1 lei valoare nominală şi 0,05 lei primă de emisiune. Totalul de 63,8 milioane de lei reprezintă aproape 99% din numărul total de acţiuni oferite.

Astfel, din aproape 430 de milioane de acţiuni oferite spre vânzare, au rămas nesubscrise circa 4,5 milioane de acţiuni, care vor merge către subscriere în a doua etapă a majorării, adică între 5 şi 7 septembrie 2022.

„Aceste acţiuni vor putea fi subscrise doar de către deţinătorii drepturilor de preferinţă care au subscris în Etapa I a operaţiunii de majorare de capital, proporţional cu numărul de acţiuni deţinute la data de înregistrare”, se arată în raport.

Consiliul de Administraţie menţionează, de asemenea, că acţiunile investitorilor care au subscris în perioada de exercitare a dreptului de preferinţă vor fi înregistrate în cont la Depozitarul Central, acţionarii urmând să beneficieze de „toate drepturile şi obligaţiile care decurg din acestea după înregistrarea majorării, respectiv după încheierea etapei a doua a majorării şi finalizarea tuturor operaţiunilor necesare la Oficiul Registrului Comerţului, Autoritatea de Supraveghere Financiară şi Depozitarul Central”.

Cemacon a avut un profit net de 49,7 milioane de lei în S1/2022, în creştere cu 130% faţă de acelaşi interval de anul trecut. Afacerile companiei au atins 123,4 milioane de lei în data de 30 iunie, cu 47% peste rezultatul din S1/2021, arată datele din raportul semestrial.

La ora publicării ştirii, acţiunile CEON urcau cu 3,9%, pe un rulaj de 24.000 de lei. Evoluţia de la începutul a anului este de minus 12%, pe tranzacţii totale de 3,7 milioane de lei, potrivit BVB.