Novum Business Invest lansează sistemul de plată în rate direct la dezvoltator, cu achitare în maximum 10-12 ani

Autor: Bogdan Alecu 01.09.2022

Pentru a veni în sprijinul celor care îşi doresc o locuinţă, însă nu au posibilitatea de a face un credit ipotecar sau se tem de viitoarele creşteri de dobânzi, Novum Business Invest a decis lansarea unui sistem de rate fixe şi egale, pentru achiziţia de apartamente noi, în Bucureşti.

Apartamentele disponibile la vânzare în sistemul de rate la dezvoltator se află pe bulevardul Timişoara, nr.56. Acestea fac parte dintr-un complex rezidenţial amplu al Novum Business Invest care va însuma, la finalizare peste 1000 de unităţi. Va fi creată, la fel ca în toate proiectele Novum Invest, o comunitate, cu multiple facilităţi pentru locatari - spaţii comerciale, locuri de joacă, zone de evenimente, zone de relaxare, after-school etc.

„Lansăm acest sistem de plată în rate la dezvoltator, cu o perioadă extinsă de achitare, pentru cei care nu au o opţiune în creditul bancar, însă îşi doresc o proprietate pentru uzul personal sau pentru investiţie. Cu un istoric solid şi de succes în dezvoltarea proiectelor imobiliare, respectând mereu termenele de livrare, Novum Business Invest este într-o poziţie stabilă şi consolidată pe piaţa imobiliară din România pentru a putea oferi potenţialilor cumpărători un sistem de achiziţie flexibil. Sistemul de rate este unul predictibil, cu rate fixe şi egale pe toată perioada contractuală, independent de fluctuaţiile şi şocurile macroeconomice. Fiecare client va avea o situaţie clară a plăţii ratelor în maximum 10, respectiv 12 ani, în funcţie de avansul achitat”, spune Alin Popa, General Manager Novum Business Invest

Novum Business Invest propune două variante de achiziţie, în funcţie de avansul pe care viitorul proprietar este dispus să îl plătească. Pentru un avans de minimum 25%, clientul va începe plata ratelor din momentul semnării promisiunii de vânzare-cumpărare, perioada de achitare fiind, în total de maximum 12 ani. Cei care aleg să achite un avans de minimum 40% pot opta ca plata ratelor să înceapă din momentul predării apartamentului, perioada de achitare fiind de maximum 10 ani.

„Traversăm o perioadă de incertitudine economică. Inflaţia este la cote record, atât în US, cât şi în Europa şi România, iar singura modalitate de a reduce valul inflaţionist este ridicarea dobânzilor. Acest lucru se traduce deja în creşterea dobânzilor - ROBOR la 3 luni, de aproximativ 8%, dar şi un IRCC care va urma trendul de creştere, acesta din urmă fiind media aritmetică a ratelor de dobândă zilnice atribuite tranzacţiilor interbancare din trimestrul anterior. Aşadar, la următorul calcul, nici IRCC nu va mai fi un refugiu pentru românii care vor să se protejeze de creşterea dobânzilor. Ceea ce propunem noi este un sistem transparent de plată şi care reprezintă o modalitate excelentă de a cumpăra o proprietate, simplificând, în acelaşi timp, procesul de achiziţie. Luăm în calcul o eventuală extindere a acestui sistem de plată şi pentru viitoarele proiecte”, adaugă Alin Popa, General Manager Novum Business Invest