Omniasig a ajuns la peste 1 mld. lei subscrieri în S1/2022, cu 45% mai mult faţă de S1/2021. Asigurările RCA şi Casco au reprezentat circa 80% din subscrieri

Autor: Mircea Nica 02.09.2022

♦ Mihai Tecău, CEO Omniasig: Întreaga activitate a cunoscut o accelerare şi o dezvoltare rapidă, iar ca rezultat avem acest nou prag depăşit de Omniasig într-un semestru, cu prime brute subscrise de peste 1 mld. lei.

Omniasig, parte a grupului austriac Vienna Insurance Group (VIG) a ajuns la subscrieri de peste 1 mld lei în primul semestru (S1) din 2022, un avans de 45% faţă de perioada similară a anului trecut, în timp ce 80% din totalul subscrierilor, adică 800 mil. lei, au venit din zona asigurărilor auto, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii companiei.

„Întreaga activitate a cunoscut o accelerare şi o dezvoltare rapidă, iar ca rezultat avem acest nou prag depăşit de Omniasig într-un semestru, cu prime brute subscrise de peste 1 miliard lei. Această creştere este susţinută de programe de investiţii în echipa companiei şi în creşterea capacităţii operaţionale la nivel naţional, în cadrul strategiei noastre de dez­voltare echilibrată, focu­sată pe per­manenta opti­mizare a experienţei clientului în relaţia cu Omniasig. O altă com­ponentă importantă a vi­ziu­nii şi strategiei noastre o reprezintă res­pon­sa­bi­li­tatea socială“, a declarat Mihai Tecău, preşe­dintele Directoratului Omniasig.

În cazul asigu­ră­rilor auto, respectiv RCA şi Casco, volumul primelor brute sub­scrise la finalul lunii iunie 2022 a ajuns la 800 mil. lei, în creş­tere cu 60% faţă de perioada similară a anului trecut. Conform reprezentanţilor com­paniei, avansul con­sistent al sub­scrierilor a fost generat de adap­tarea portofoliului de pro­duse atât pentru asigurările facultative, cât şi pentru cele obligatorii.