DIGI vrea să distribuie un dividend de 0,85 lei/acţiune, cu un randament de 2%. Suma totală ce va fi distribuită acţionarilor este de 80 mil.lei

Autor: Roxana Rosu 02.09.2022

Conducerea companiei de telecom DIGI Communications a decis joi, 1 septembrie, distribuirea unui dividend brut în valoare de 0,85 lei/acţiune, suma totală ridicându-se la 80,7 milioane lei (16,6 mil.euro).

La preţul de tranzacţionare de joi, 1 septembrie,de la BVB, dividendul are un randament de 2,3%.

Actiunile de clasa B vor fi cotate ex-dividend incepand din data de 13 septembrie, iar data de inregistrare va fi 14 septembrie. Dividendele vor fi platite la sau in jurul datei de 28 septembrie 2022.
 
Societatea informeaza, de asemenea, piata si investitorii ca, din cauza unui proces de audit mai indelungat decat cel initial estimat, DIGI nu va publica situatiile financiare ale Digi Communications la data de 16 septembrie, asa cum a fost anuntat anterior.
 
În această situaţie, Adunarea Generala a Actionarilor va fi amânată. ”Ne asteptam ca publicarea situatiilor financiare sa aiba loc in prima saptamana a lunii octombrie”, se precizează în anunţul publicat la BVB.

Digi Communications are o valoare de piaţă de 3,8 miliarde de lei şi este controlată în proporţie de 11,4% de Fondul de Pensii Administrat Privat NN/NN Pensii, restul revenind altor acţionari, arată datele BVB.

Acţiunile DIGI au coborât cu 10% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii totale de 110 milioane lei.