Un brand la vânzare. Ambient, reţeaua de magazine de bricolaj ajunsă în faliment, încearcă să vândă brandul, dar nu a găsit amatori pentru preluare

Autor: Alina-Elena Vasiliu 05.09.2022

♦ Ambient SA, deţinută de antreprenorul Ioan Ciolan, a intrat în procedura de faliment pe 11 martie 2021, potrivit unei decizii a Tribunalului Sibiu.

Compania Ambient SA, care a intrat în faliment în 2021, încearcă să vândă brandul cu acelaşi nume, ca parte a procesului de valorificare a bunurilor, însă până acum nu s-au arătat amatori pentru preluare.

„Licitaţia publică a Mărcii Ambient «Casa Casei Tale» a avut loc în 15.07.2022, ora 14:00. (...) La prima licitaţie organizată nu s-au prezentat persoane interesate, drept urmare licitaţiile publice se organi­zează în continuare conform progra­mului aprobat de adunarea credi­torilor“, se arată în raportul de acti­vitate al companiei, publicat pe 18 iulie 2022 în Buletinul Proce­durilor de Insolvenţă.

La începutul acestui an, Florin Sora, responsabil de reorganizarea com­paniei, ca reprezentant al admi­nistratorului judiciar Sibinsolv, spu­nea că doar piaţa poate stabili valoa­rea brandului, iar raportul amintit nu precizează la cât a fost evaluat. Ambient SA, deţinută de an­treprenorul Ioan Ciolan, a intrat în procedura de faliment pe 11 martie 2021, potrivit unei decizii a Tribu­nalului Sibiu. Astfel, cifra de afaceri aferentă anului trecut provine exclusiv din valorificări de bunuri, nefiind relevantă pentru industria de bricolaj, în care a activat compania. Administratorul judiciar Sibinsolv solicitase la începutul anului 2021 intrarea în această procedură, deoa­rece compania a intrat în incapacitate de plată faţă de furnizori, iar situaţia s-a agravat din cauza pandemiei.