Antreprenorul Bogdan Ilie Daniel a ajuns la afaceri de peste 32 milioane de euro cu producătorul de preparate din carne CIA Aboliv din Cluj

Autor: Laurentiu Cotu 06.09.2022

Producătorul de preparate din carne CIA Aboliv din localitatea Mihai Viteazu, judeţul Cluj, controlat de antreprenorul Bogdan Ilie Daniel, a realizat anul trecut o cifră de afaceri de peste 159 mil. lei (32,3 mil. euro), în creştere cu aproximativ 4% faţă de anul anterior, când compania a avut afaceri totale de 152,5 mil. lei (31,5 mil. euro), potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor.

CIA Aboliv a obţinut în 2021 un profit net de 13,8 mil. lei (2,8 mil. euro), în scădere cu 24% faţă de anul precedent, când compania a raportat un câştig net de aproximativ 18,2 mil. lei (3,7 mil. euro), conform datelor publice. Producătorul de preparate din carne a ajuns în 2021 la un număr mediu de 402 angajaţi.

Compania deţine în localitatea Mihai Viteazu, la aproximativ 35 km de municipiul Cluj-Napoca, o fabrică de procesare a cărnii, cu o capacitate de producţie de aproximativ 100 de tone pe zi, unde se produc diverse sortimente din toată gama de prepa­rate din carne, care sunt prezente în aproape toate reţelele de supermar­keturi, cât şi pe piaţa tradiţională, potrivit unor informaţii furnizate anterior de companie.