Compania austriacă Enery Power Holding, prezentă şi pe piaţa de energie din Cehia, Slovacia şi Bulgaria, cumpără proiectele de energie regenerabilă deţinute de canadienii de la Jade Power Trust în România, pentru 71 milioane euro

Autor: Roxana Rosu 06.09.2022

Compania austriacă Enery Power Holding, prezentă şi pe piaţa de energie din Cehia, Slovacia şi Bulgaria, a semnat un acord pentru achiziţionarea portofoliului de proiecte de energie regenerabilă deţinut de canadienii de la Jade Power Trust în România, pentru un preţ total de 71 milioane euro.

Portofoliul are o capacitate totală de 81MW li este prima investiţie a Enery în sectorul de energie eoliană şi hidro din România, a anunţat compania într-un comunicat.

Compania a fost fondată de Richard König, Lukas Nemec şi RP Global, iar din 2021 principalul finanţator este Three Seas Initiative Investment Fund (3SIIF), prin intermediul Amber Infrastructure, strategia Enery vizând extinderea proiectelor de energie regenerabilă din Europa central şi de Est.

Tranzacţia include două parcuri eoliene din Dobrogea, două proiecte de energie solară şi două centrale hidroelectrice.

Potrivit Jade Power Trust, vânzarea include subsidiarele Transeastern Hidroelectrica Del Ucea SPV şi Transeastern Rott Energy SPV III, precum şi pachetele de acţiuni deţinute la Power LIVE One S.A., Rott Energy S.A., Zagra Hidro S.A., Corabia Solar S.A., Holmron Renewable Energy S.A. şi East Wind Farm S.R.L.