(P) Cloud public sau privat? Cloud-ul hibrid ar putea fi răspunsul potrivit pentru afacerea ta

Autor: Publicitate 06.09.2022

Când vine vorba de alegerea unei tehnologii cloud nu există o soluţie one fits all, deoarece nevoile companiilor sunt diferite. Utilizarea unui cloud public oferă o mai mare libertate, din perspectiva scalabilităţii, dar şi a flexibilităţii costurilor, cu impact pozitiv în bugetul companiei. În acelaşi timp, un cloud privat înseamnă mai mult control, inclusiv în ceea ce priveşte securitatea datelor, dar scalabilitatea este limitată. De cele mai multe ori, soluţia optimă este cea de mijloc, în acest caz, cloud-ul hibrid.

Ce înseamnă, mai exact, cloud-ul hibrid?

Mediul de cloud hibrid combină un centru de date local (numit şi cloud privat) cu un cloud public, de tipul Microsoft Azure, pentru a permite partajarea datelor şi a aplicaţiilor între ele. Cele două medii sunt complementare. Unii profesionişti includ în conceptul de cloud hibrid şi configuraţii „multicloud”, cele în care o organizaţie foloseşte mai multe cloud-uri publice în plus faţă de centrul de date local.

Orange Business Services construieşte infractructuri de cloud dedicate nevoilor specifice ale fiecărei afaceri. Printr-un portofoliu de servicii complet şi flexibil, soluţiile pe care le oferă permit găzduirea şi operarea tuturor tipurilor de aplicaţii, menţinând securitatea şi disponibilitatea ridicată a acestora.
În acelaşi timp, specialiştii Orange Business Services proiectează, integrează şi operează infrastructură end-to-end, astfel încât să ofere servicii de calitate pe întreaga perioadă de implementare a proiectului, inclusiv în cadrul proceselor de migrare.

În ce context ar putea o companie să aleagă o soluţie de cloud hibrid Orange Business Services?

Unul dintre principalele beneficii ale integrării serviciilor cloud este modelul de plată pay-as-you-go. Indiferent de varianta de cloud hibrid pe care o companie o alege, beneficiile sunt aceleaşi: atunci când cererea de procesare a datelor creşte dincolo de capacitatea unui centru de date local, companiile pot folosi cloud-ul pentru a creşte sau reduce instantaneu nevoile. De asemenea, le permite să evite timpul şi costul achiziţionării, instalării şi întreţinerii de noi servere de care nu au nevoie întotdeauna. În acelaşi timp, reprezintă o disponibilitate ridicată şi o alternativă în situaţii în care este necesară activarea procedurilor de disaster recovery.

Majoritatea companiilor încep cu paşi simpli ca: deschiderea unor Virtual Machines în Azure pentru dezvoltare sau testare, migrarea unor fluxuri simple sau utilizarea unor aplicaţii exclusiv în cloud.

Care sunt avantajele în alegerea unui cloud hibrid Orange Business Service?

Dincolo de reducerea costurilor, companiile vor plăti cât vor consuma. Capacitatea de a se adapta şi de a schimba direcţia rapid este principalul plus al unei afaceri digitale, astfel un cloud hibrid aduce mai multă agilitate. Pentru a avea un avantaj competitiv, o companie s-ar putea să aibă nevoie de combinarea unor cloud-uri publice, cloud-uri private şi a unor resurse locale.

Iată care sunt beneficiile care cântăresc în decizia de a alege soluţia de cloud hibrid Orange Business Services:

·         Continuitatea şi protecţia datelor - Azure Backup şi Azure Site Recovery contribuie la atingerea obiectivelor de conformitate, reduc complexitatea şi scad costurile.

·         Prin acces la Microsoft Azure, companiile economisesc costuri de licenţiere, achiziţie de infrastructură şi complexitatea implementării.

·         Crearea de medii de dezvoltare şi testare rapidă - utilizând Azure Virtual Machines se simplifică şi se accelerează procesul de dezvoltare sau testare.

·         Gestionarea unui mediu cloud hybrid divers, destinat managementului infrastructurii IT on-premise, System Center simplifică implementarea, gestionarea şi monitorizarea infrastructurii şi a centrului de date.

·         Extinderea fişierelor locale în Cloud - utilizând Azure File Sync, companiile pot oferi utilizatorilor performanţe consistente de partajare a fişierelor indiferent dacă lucrează local sau la distanţă.

·         Unificarea gestionării identităţii şi a accesului în directorul local - Azure Active Directory poate fi utilizat pentru a gestiona userii şi a securiza accesul la informaţii locale şi în cloud.

·         Arhivarea datelor locale în Azure - Azure Blob Storage stochează de la sute la miliarde de obiecte pe trei niveluri de performanţă: hot, cool sau  arhivă, în funcţie de cât de des este necesar accesul la date.

Orange Business Services este distribuitor Microsoft Azure şi pune la dispoziţia clienţilor cei mai buni profesionişti Hybrid Cloud.