Producătorul de componente auto Aptiv recrutează 200 de oameni pentru fabrica din localitatea Ineu, Arad

Autor: Laurentiu Cotu 07.09.2022

♦ Aptiv, care produce componente auto şi oferă tehnologie pentru automobile autonome, a fost cunoscută anterior sub numele de Delphi Automotive.

Producătorul de componente auto Aptiv Technology Services & Solutions, fost Delphi Packard România, are disponibile în prezent 200 de locuri de muncă pentru confecţioneri cablaje auto la fabrica din localitatea Ineu, judeţul Arad, potrivit site-ului Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Arad.

Com­pania Aptiv Technology Services & Solutions, cu sediul în localitatea Sânnicolau Mare, judeţul Timiş a ajuns anul trecut la un număr mediu de 4.514 angajaţi, conform datelor dispo­nibile pe site-ul Minis­terului Fi­nan­ţe­lor. Aptiv a finali­zat anul 2021 cu o cifră de afa­ceri de 1,58 mld. lei şi cu un profit net de 23,2 mil. lei conform datelor publice.

Aptiv, care produ­ce componente auto şi ofe­ră tehnologie pen­tru au­tomobile autono­me, a fost cunoscută anterior sub numele de Delphi Automotive, divizându-se în 2017 în Aptiv şi Delphi Technologies. Fabricile companiei Aptiv Technology Ser­vices & Solutions din Sânnicolau Mare şi Ineu produc sis­teme electri­ce, electro­nice de distri­buţie. Pro­dusele includ cablaje pen­tru caroserii, interi­oare şi uşi, precum şi cablaje mici. Com­pa­nia a mai avut o fabrică în oraşul Moldova Nouă, judeţul Caraş-Severin, unde producea sisteme de distribuţie electrică şi electronică, cu apro­xi­mativ 700 de angajaţi, pe care a închis-o în 2018 din cauza lipsei de personal.