Antreprenori locali. Familia Mihalescul din Rădăuţi a ajuns la afaceri de 81 mil. euro cu distribuitorul de electrocasnice Marelvi. Distribuitorul de electrocasnice Marelvi a fost fondat de antreprenorul local Dumitru Mihalescul acum două decenii şi jumătate

Autor: Laurentiu Cotu 07.09.2022

Distribuitorul de electrocasnice Marelvi Impex din Rădăuţi, judeţul Suceava, controlat de familia de antreprenori locali Mihalescul, a raportat pentru 2021 o cifră de afaceri de 398,9 mil. lei (81 mil. euro), în creştere cu aproximativ 9% faţă de anul anterior, când compania a avut afaceri totale de 366,6 mil. lei (circa 76 mil. euro), potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor.

Compania a realizat anul trecut un profit net de 4,3 mil. lei (881.000 de euro), în scădere cu 44,6% faţă de anul precedent, când Marelvi a obţinut un câştig net de 7,8 mil. lei (1,6 mil. euro), conform datelor publice. Compania a ajuns anul trecut la un număr mediu de 175 de angajaţi.

Distribuitorul de electrocasnice Marelvi a fost fondat de antreprenorul local Dumitru Mihalescul acum două decenii şi jumătate, ajungând în prezent să distribuie branduri precum Arctic, Beko, Whirlpool sau Liebherr către aproximativ 500 de magazine, atât independente, hipermarketuri, reţele, magazine online, cât şi producători de mobilier, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei. Începând din 2016, compania a extins businessul cu o divizie de aparatură comercială Liebherr, iar în 2019 a încheiat un parteneriat cu brandul Faber, specialist în domeniul hotelor. Marelvi deţine depozite în Rădăuţi, Bucureşti şi Deva.