UNSAR: Numărul accidentelor grave de circulaţie cu conducătorii de trotinete electrice implicaţi a crescut de 20 de ori în 4 ani

Autor: Mircea Nica 07.09.2022

Numărul accidentelor grave de circulaţie în care au au fost implicaţi conducătorii de trotinete electrice a crescut de aproape 20 de ori în ultimii 4 ani, potrivit informaţiilor Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare-Reasigurare (UNSAR).

Conform datelor puse la dispoziţie de către Inspectoratul General al Poliţiei Române, în ultimii 4 ani s-au produs 198 de accidente grave în care au fost implicaţi trotinete electrice. Urmare a acestora, 13 persoane şi-au pierdut viaţa, peste 200 de persoane au fost rănite grav şi 12 persoane au fost rănite uşor. Astfel, asigurătorii au început să ofere produse de asigurare care oferă protecţie financiară şi pentru asemenea situaţii neprevăzute.

„Trotineta electrică a devenit în ultimii ani un mijloc de transport din ce în ce mai popular, datorită avantajelor pe care le oferă.“

„Datele ne arată însă că trebuie să fim atenţi la riscurile pe care ni le asumăm atunci când apelăm la această alternativă“, a declarat Adrian Marin, preşedinte UNSAR. Dacă o persoană circulă cu trotineta electrică sau cu bicicleta accidentează pe cineva sau provoacă o daună materială, costurile financiare rezultate pot fi preluate de asigurător, în limita de răspundere acoperită prin poliţa achiziţionată.

Totodată, dacă o asigurare de răspundere civilă dedicată trotinetelor ajută atunci când accidentul s-a produs din vina conducătorului acesteia, provocând daune unor terţi, pentru cel vinovat, o poliţă de asigurare de accidente pentru persoane, de sănătate sau de viaţă poate fi o soluţie eficientă în cazul în care este nevoie de îngrijiri medicale.