ZF Live. Bogdan Iliescu, managing partner, BI Corporate Finance: Din ce în ce mai mulţi jucători mici vor încerca să se asocieze şi să fie mai interesanţi pentru fonduri de investiţii. Tehnologia va fi vedeta în perioada următoare în piaţa de fuziuni şi achiziţii şi va fi urmată de domeniul energetic, agricultură şi industrie

Autor: Alexandra Matei 15.09.2022

♦ Faţă de acum zece ani, antreprenorii români sunt mult mai receptivi pentru că partea de M&A nu mai este o necunoscută.

Bogdan Iliescu, managing partner al BI Corporate Finance, spune că piaţa de fuziuni şi achiziţii nu mai este o necunoscută pentru antreprenorii români, care au devenit, odată cu trecerea timpului, mult mai receptivi şi deschişi, cel puţin către a purta discuţii cu investitorii.  El se aşteaptă ca în perioada următoare tot mai mulţi jucători mici să încerce să se asocieze, astfel încât să crească mai repede, să poată obţine finanţări şi să fie mai interesanţi pentru fonduri de investiţii.

„Cred că se va produce o consolidare a preţului şi din ce în ce mai mulţi jucători mici vor încerca să se asocieze, astfel încât să crească mai repede, să poată obţine finanţări şi să fie mai interesanţi pentru fonduri de investiţii care să îi ajute să crească. Vor fi operaţiuni mici, dar cred că vor fi destul de multe“, a spus Bogdan Iliescu, managing partner al BI Corporate Finance, la emisiunea online de business ZF Live.

El susţine că există o serie de lucruri importante pe care trebuie să le bifeze o companie pentru a fi atractivă pentru investitori, unul dintre cele mai importante fiind existenţa unei bune guvernanţe corporative la nivelul companiei.