Hirsch Porozell, producător de polistiren, face investiţii de 5,5 mil. lei. Printre proiecte se numără o fabrică nouă de ambalaje în judeţul Cluj. Compania a încheiat anul 2021 cu o cifră de afaceri de 205,3 milioane de lei, în creştere cu 53% faţă de anul precedent

Autor: Alina-Elena Vasiliu 09.09.2022

Hirsch Porozell, subsidiara locală a companiei austriece cu acelaşi nume, producătoare de polistiren expandat, a bugetat investiţii de circa 5,5 milioane de lei pentru întregul an 2022.

„Principalele proiecte de investiţii constau în demararea proiectului pentru o nouă unitate de producţie la Răscruci (judeţul Cluj – n. red.), unde se vor produce am­balaje din pastă de celuloză turnată, precum şi achiziţia de utilaje noi, ca urmare a înlo­cui­rii utilajelor mai vechi, pentru producerea de polisti­ren expa­n­­dat“, a spus Viorel Chertes, director comercial la Hirsch Porozell România, ca răspuns în vederea realizării anuarului ZF Cei mai mari jucători din economie – ediţia 2022.

Compania a încheiat anul 2021 cu o cifră de afaceri de 205,3 mil. lei, în creştere cu 53% faţă de anul precedent. Profitul de 19,8 mi. lei a fost cu 39% mai mare, iar numărul me­­diu de angajaţi a ajuns la 201, cu circa 20 mai mulţi com­pa­­rativ cu anul precedent. Pentru 2022, subsidiara locală a Hirsch Porozell preconizează o cifră de afaceri în jurul a 200 mil. lei. „Primele luni au fost satisfăcătoare având în vedere perioada rece“, a mai spus Viorel Chertes.