Apar primele reacţii la top 1.000 angajatori, publicat exclusiv de ZF. Continental, producător de componente auto: „Avem peste 18.000 de angajaţi“. Carrefour, retailer alimentar: „Avem peste 16.000 de angajaţi“

Autor: Adelina Mihai 09.09.2022

Publicarea, în exclusivitate, de către ZF a topului celor mai mari 1.000 de angajatori din România în ziarul de ieri a stârnit câteva reacţii în rândul marilor angajatori, care au trimis clarificări către redacţie. Situaţia readuce în discuţie problema modului în care companiile cu mai multe puncte de lucru raportează rezultatele financiare către autorităţi, dar şi imposibilitatea de a avea o imagine corectă asupra unui clasament relativ simplu: al companiilor care au cei mai mulţi angajaţi din economie.

Ştirea publicată ieri de ZF, conform căreia retailerul alimentar Kaufland este cel mai mare angajator privat din România, cu un număr de aproape 18.000 de angajaţi pe o singură entitate juridică, a adus o serie de reacţii către redacţia ZF din partea unora dintre cele mai mari companii pe plan local.

„Credem că pentru poziţia nr. 15 din top, Continental Automotive România, sunt menţionaţi doar angajaţii timişoreni înregistraţi în această entitate legală, nu şi cei ieşeni. Conform datelor noastre, la nivelul acestei entităţi legale, care are două puncte de lucru (Timişoara şi Iaşi), peste 9.000 de angajaţi ar trebui să se afle în evidenţele Inspecţiei Muncii la finalul lunii iunie. Reamintim că grupul Continental conţine 6 entităţi legale în România, care conform numărului total de angajaţi înregistraţi ar trebui să depăşească 18.000 de angajaţi la 30.06.2022“, au transmis reprezentanţii Continental către ZF. Cu peste 18.000 de angajaţi pe cele 6 entităţi, Continental este, cel mai probabil, cel mai mare angajator privat din România. În topul publicat de ZF retailerul alimentar Kaufland este cel mai mare angajator privat din România, cu circa 18.000 de angajaţi.