ZF Live. Marius Ştefan, CEO al Autonom: În 17 ani am avut creştere cu două cifre în fiecare an, la fel estimăm şi pentru 2023. Deocamdată ne descurcăm singuri. „Am stabilit o strategie de sustenabilitate, cu un plan până în 2030, inclusiv cu această tranziţie către maşini electrice şi maşini hibrid, cu consum redus.“

Autor: Mirabela Tiron 14.09.2022

Autonom Services, reţea de mobilitate controlată de fra­ţii Marius şi Dan Ştefan, esti­mează o creştere cu două ci­fre a afacerilor pentru anul viitor.

„Noi am început afacerea cu trei maşini Dacia Logan pe care le închiriam, clienţii principali erau românii care lucrau în străi­nătate. În 17 ani am avut creştere cu două cifre în fiecare an, o creştere constantă an de an. În perioada pandemiei a fost o scăde­re, la jumătate s-a redus piaţa de închirieri maşini. Revenirea turismului a fost mai ra­pi­dă decât ne-am aşteptat, a intervenit apoi criza semiconductorilor, ceea ce a dus la o criză globală de maşini“, a declarat Marius Ştefan, CEO al Autonom, în cadrul ZF Live. Pe piaţa de închirieri maşini în aero­port cererea este mai mare. „Preţurile au crescut la închirieri, a crescut şi volumul şi profitabilitatea pe maşini. 20% din business vine din închirieri şi 80% din leasing ope­raţional, externalizarea flotei auto“.