ZF Live. Ilinca Timofte, head of research, Crosspoint Real Estate: Investitorii caută produse hoteliere de mici dimensiuni şi oportunităţi de investiţii în zone din apropierea centrelor urbane

Autor: Alexandra Matei 21.09.2022

♦ Complexurile hoteliere care se dezvoltă în ţară în apropierea centrelor urbane şi care oferă facilităţi de leisure prind teren în faţa dezvoltărilor hoteliere mari din oraşele principale ♦ Acestea sunt potrivite pentru escapade de weekend sau team buildinguri ♦ În 2021, a existat un volum total de investiţii hoteliere de 43 mil. euro, iar în prima jumătate a lui 2022 tranzacţiile hoteliere au totalizat puţin peste 18 mil. euro.

Ilinca Timofte, head of research, Crosspoint Real Estate, spune că până în 2023, inclusiv anul acesta, sunt aşteptate circa 20 de proiecte hoteliere noi la nivel naţional. Investi­torii sunt interesaţi, în general, de produse ho­teliere mici pe care să le dezvolte în zone aflate în apropierea oraşelor mari, unde nu prea mai sunt terenuri disponibile. „Până în 2023, in­clu­siv anul acesta, se aşteaptă în jur de 20 de pro­iecte hoteliere noi la nivel naţional. Am ob­servat şi anul trecut şi anul acesta investiţii în produse hoteliere pentru a fi transformate. Se face şi o reconversie pentru produsele hotelie­re mici, mai ales în oraşe precum Cluj sau Bucureşti, unde sunt tot mai puţine terenuri dis­ponibile. Investitorii caută produse de mici di­men­siuni, caută o oportunitate de investiţie, pro­duse care să necesite investiţii ulterioare, dar care pot deveni produse prime ulterior a­ces­tor inves­tiţii“, a spus aceasta în cadrul e­misiunii online de business ZF Live.

Complexurile hoteliere care se dezvoltă în ţară, cum ar fi Alma Health and Spa din Brăila, prind teren în faţa dezvoltărilor hoteliere din centrele oraşelor mari. Acestea oferă diverse facilităţi de leisure şi sunt potrivite pentru escapade de weekend sau team building-uri, întrucât se află în apropierea centrelor urbane.