Concedieri pe Wall Street: Goldman Sachs va elimina câteva sute de locuri de muncă începând cu această lună

Autor: Andrei Şerbănescu 13.09.2022

Goldman Sachs, unul dintre titanii de pe Wall Street, intenţionează să elimine câteva sute locuri de muncî începând cu această lună, potrivit unor persoane care cunosc această problemă, a raportat Bloomberg.

Analiştii se aşteaptă ca banca să înregistreze o scădere de peste 40% a câştigurilor în acest an, potrivit datelor compilate de Bloomberg. Firma cu sediul în New York a declarat în iulie că intenţionează să încetinească angajarea şi să reinstaureze evaluările anuale ale performanţei – prefigurand reducerile de locuri de muncă pe care plănuieşte să le întreprindă mai târziu în cursul anului. Este un efort de a reduce cheltuielile pe fondul unui „mediu de operare provocator”.

Recenziile sunt de obicei folosite pentru a elimina personalul cu cele mai proaste performanţe. Goldman ar putea reduce, de asemenea, ritmul de înlocuire a personalului pe care îl pierde din cauza uzurii, a declarat la acea vreme directorul financiar Denis Coleman. Goldman avea 47.000 de angajaţi la sfârşitul celui de-al doilea trimestru, faţă de 39.100 cu doi ani mai devreme.

The New York Times a raportat luni că titanul pregăteşte o reducere semnificativă de locuri de muncă. O purtătoare de cuvânt a grupului a refuzat să comenteze.

La fel ca ceilalţi concurenţi de pe Wall Street, Goldman a fost afectat de încetinirea dramatică a activităţii bancare de investiţii, deoarece volatilitatea care a determinat câştigurile pentru tranzacţionare a afectat şi pieţele de capital şi gestionarea activelor. În timp ce operaţiunile de tranzacţionare ale companiei au înregistrat o creştere de 32% a veniturilor în al doilea trimestru, veniturile din sectorul bancar de investiţii au scăzut cu 41%, reflectând o scădere bruscă a subscrierii.