BRD Asset Management a lansat patru fonduri noi de investiţii. Două dintre ele sunt fonduri cu orizont de timp prestabilit. Mihai Purcărea, CEO: Oamenii au nevoie de soluţii pentru a construi un plan în legătură cu resursele financiare de care dispun

Autor: Alina-Elena Vasiliu 14.09.2022

♦ Noile fonduri poartă numele BRD Orizont 2035, BRD Orizont 2045, BRD Oportunităţi şi BRD Euro Simplu.

BRD Asset Management, compania specializată în administrarea de investiţii a BRD Groupe Société Générale, a lansat patru fonduri noi de investiţii, ceea ce reprezintă o extindere cu 50% a portofoliului cu produse destinate investiţiilor. Două dintre cele patru produse sunt fonduri cu orizont de timp prestabilit, o noutate pe piaţa locală.

„Oamenii au nevoie de soluţii pentru a depăşi tendinţa de a gândi pe termen scurt, pentru a construi un plan în legătură cu resursele financiare de care dispun“, a explicat Mihai Purcărea, CEO BRD Asset Management, contextul în care compania a decis să lanseze aceste noi fonduri.

Noile fonduri poartă numele BRD Orizont 2035, BRD Orizont 2045, BRD Oportunităţi şi BRD Euro Simplu şi se alătură celorlalte opt fonduri pe care compania le administrează deja.

„Fondurile cu orizont de timp prestabilit înseamnă că trebuie să estimăm când vom avea nevoie de bani, când trebuie să investim. Fondul BRD Oportunităţi l-am creat pentru a răspunde la nevoia de flexibilitate deplină, căutăm să investim în oportunităţile pe care le vedem noi la momentul respectiv. Practic, clientul ne oferă mandatul său să-i investim banii. Fondul BRD Euro Simplu am ales să-l lansăm pentru că pe zona de euro nu există multe posibilităţi de investiţii pe termen scurt“, a mai spus Mihai Purcărea.