ZF Live. Raluca Nicolescu, director IMM, Raiffeisen Bank: Din cei 100.000 clienţi IMM-uri, circa 20% au credite la noi. Companiile mici în general, tradiţional sunt puţin bancabile pentru că nu au un business plan, nu au un bilanţ cu profit pe o perioadă de timp

Autor: Mircea Nica 20.09.2022

„Noi avem programe specifice pentru panourile fotovoltaice, avem programele noastre standard, şi clienţii le vor, dar acum cererea în piaţă a fost pentru aceste programe pentru că ele au fost dedicate sprijinului clienţilor IMM“.

Ponderea creditelor cu garanţie pe programele guvernamentale care au fost până acum este de 40-45% din totalul creditelor date de Raiffeisen Bank, iar programele guverna­mentale cu garanţia statului sunt cerute de clienţi, chiar dacă băncile au ofertele lor de creditare, pentru că pe lângă garanţie companiile au şi dobândă subvenţionată, a explicat Raluca Nicolescu, director IMM la Raiffeisen Bank, în cadrul emisiunii de business ZF Live. 

„Din totalul creditelor date de Raiffeisen, creditele cu garanţie pe programele care au fost până acum reprezintă 40-45%. De aceste programe au nevoie clienţii. Ei vor să aplice la ele. Este cerere în piaţă. Nu au doar garanţia de stat, au şi dobândă subvenţionată.  Programele guvernamentale nu sunt făcute pentru bănci, ci pentru companii“.