(P) EVERGENT Investments se implică în modificări legislative de interes public în acord cu cele mai bune practici de guvernanţă corporativă

Autor: Publicitate 16.09.2022

EVERGENT Investments SA, în calitate de companie listată - entitate de interes public, definită astfel conform prevederilor art. 2, pct. 12 din Legea nr. 162/2017 privind auditul statutar, transmite mulţumiri si aprecieri Autorităţii de Supraveghere Financiară, Autorităţii pentru Supravegherea Publică a Activităţii de Audit Statutar, Ministerului Finanţelor, Bursei de Valori Bucureşti, membrilor Asociaţiei Administratorilor de Fonduri şi ai Asociaţiei Române a Băncilor, instituţii si asociaţii cheie pentru piaţa financiară românească, care s-au implicat în demersul modificării Ordinului ASPAAS nr. 123/2022.

Astfel, Ordinul nr. 123/2022 prevedea un termen inadecvat (31 decembrie 2022) de conformare la obligaţia de a introduce un auditor financiar certificat în Comitetul de audit, comitet format din membrii Consiliului de administraţie. Această obligaţie ar fi putut perturba buna funcţionare şi guvernanţa corporativă a companiei noastre şi a altor entităţi listate din domeniul financiar-bancar.

Prin publicarea în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 898 din 13 septembrie 2022 a Ordinului ASPPAS nr. 392/2022 au intrat în vigoare modificările la ordinul mai sus menţionat, în sensul că:

 

Dorim să informăm investitorii că vom rămâne implicaţi în procesul legislativ pentru transpunerea oricăror Directive si Regulamente UE sau modificări ale legislaţiei naţionale de natură a îmbunătăţi permanent cele mai bune standarde de guvernanţă corporativă şi cadrul în care îşi desfăşoară activitatea, ca emitent autorizat şi supravegheat de ASF, în beneficiul exclusiv al acţionarilor.