UniCredit ia 246 mil. lei de la BERD pe 3 ani pentru creditarea firmelor afectate de efectele războiului din Ucraina şi IMM-uri. Banca are un raport credite/depozite de 85%, depozitele depăşind cu 6,4 mld. lei soldul creditelor

Autor: Roxana Rosu 19.09.2022

Răsvan Radu, CEO al UniCredit: Mediul de afaceri din România, şi în particular acele sectoare care resimt direct consecinţele economice ale situaţiei din Ucraina, au nevoie de o susţinere rapidă, prin instrumente adecvate contextului actual.

UniCredit Bank a accesat o facilitate de credit de 246 mil. lei (50 mil. euro) de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), pentru a intensifica finanţarea companiilor afectate de consecinţele economice ale conflictului din Ucraina, prin întreruperi ale lanţurilor de aprovizionare şi alte şocuri, şi a întreprinderilor mici şi mijlocii.

Creditul are o perioadă de 3 ani.

„Ne-am asumat să continuăm să sprijinim economia reală şi să rămânem un partener de încredere pentru clienţii noştri. Mediul de afaceri din România, şi în particular acele sectoare de activitate care resimt direct consecinţele economice ale situaţiei din Ucraina, are nevoie de o susţinere rapidă şi pragmatică, prin instrumente adecvate contextului actual. Suntem pregătiţi să susţinem proiectele viabile, iar fondurile accesate acum de la BERD ne sporesc această capacitate de reacţie rapidă“, a spus Răsvan Radu, CEO UniCredit Bank.