Producătorul Astra Vagoane Călători din Arad: „Livrăm cel de-al şaptelea tramvai pentru Bucureşti, iar până la final de an vom trimite 17 tramvaie. Căutăm sudori, lăcătuşi şi electricieni“. Compania şi-a crescut afacerile la 282 mil. lei anul trecut (57 mil. euro), plus 46%

Autor: Mirabela Tiron 19.09.2022

♦ Principala provocare acum este găsirea de sudori, lăcătuşi, electricieni l Compania a dat anunţuri de recrutare pe piaţa locală, dar aduce şi 80 de angajaţi din Vietnam.

Compania Astra Vagoane Călă­tori, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de material rulant, controlată de Valer Blidar, cu peste 400 de angajaţi, va livra cel de-al şap­te­lea tramvai pentru Bucureşti iar până la final de an trebuie să trimită 17 tramvaie în total, fabrica lucrând la capacitate maximă. În mai a livrat prototipul de tramvaie.

„Luni livrăm cel de-al şaptelea tramvai pentru Bucureşti, iar până la final de an trebuie să livrăm în total 17 tramvaie. În fabrică producem acum doar tramvaie. La export nu mai trimitem nimic“, a declarat pentru ZF Gheorghe Sîrbu, directorul general al fabricii Astra Vagoane Călători. Com­pania a câştigat contractul pentru a livra 100 de tramvaie în 40 de luni pen­tru Primăria Bucureşti. La finalul anului 2020, Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC) a anulat decizia prin care Primăria Ca­pitalei atribuia contractul turcilor de la Durmazlar. Ulterior, asocierea forma­tă din Astra Vagoane Călători şi chi­nezii de la CRRC a fost desemnată câştigătoare, valoarea contractului fiind de 840 milioane de lei. Mai mult, Astra Vagoane Călători a continuat să asigure lucrări de reparaţii pentru vagoanele CFR Călători anul trecut.