Acţionarul farmaciilor Help Net şi distribuitorului Farmexim a creat o nouă firmă de servicii pentru alte companii farmaceutice

Autor: Georgiana Mihalache 20.09.2022

♦ EL Pharma, companie înfiinţată în 2021, se ocupă de promovare, reprezentare, servicii de logistică pentru alte companii din domeniul farmaceutic ♦ Anul trecut, compania nou creată a avut 5,6 mil. lei cifră de afaceri ♦ Noua linie de business vine după patru ani de la preluarea farmaciilor Help Net şi a distribuitorului Farmexim de către germanii de la PHOENIX group.

PHOENIX group, acţionarul farmaciilor Help Net şi al distri­bui­to­rului de medicamente Farmexim, a în­fiinţat o companie nouă - EL Pharma, în 2021, care are ca obiect de activitate zona de servicii pentru companii din domeniul far­ma­ceu­tic, de la pro­mo­vare, la re­pre­zentare, servicii lo­gistice. EL Pharma reprezintă o nouă direcţie de business pentru grupul farma­ceutic.

„Farmexim şi Help Net sunt branduri cu notorietate în piaţa farmaceutică românească, cu o experienţă de 32 de ani în distribuţie şi de 24 de ani în retail, cu obiectivul de a oferi servicii la cel mai înalt nivel pentru clienţi şi pacienţi. EL Pharma este o companie nouă, în dez­voltare, prin care ne propunem să fim un partener strategic pentru industrie, de-a lungul întregului lanţ de aprovizionare“, au transmis pentru ZF reprezentanţii companiei.

Farmexim, Help Net şi EL Pharma funcţionează ca trei companii independente, parte ale aceluiaşi grup, pe piaţa locală de medicamente.