Business internaţional. Lanţul american de pizzerii Domino’s Pizza, prezent şi în România, minus 40% pe Bursa de la Londra de la începutul anului încoace

Autor: Eduard Ivanovici 21.09.2022

♦ Rezultate mixte în raportul financiar pe T2 ♦ Compania, ieşită recent de pe piaţa italiană.

Acţiunile lanţului american de restaurante fast food Domino’s Pizza, companie cu prezenţă în România din 2010, au scăzut cu aproximativ 40% de la începutul anului pe Bursa de valori din Londra (LSE), conform datelor MarketWatch.

FTSE 100, indicele de referinţă al pieţei britanice de capital, a scăzut în acelaşi interval cu 3,6%, având una dintre cele mai bune evoluţii din rândul burselor din vestul Europei de anul acesta.

În T2/2022, Domino’s Pizza a înregistrat rezultate mixte: venituri de 1,07 miliarde de dolari, uşor peste prognoze, respectiv un profit net per acţiune (earnings per share – EPS) de 2,82 dolari, faţă de 2,91 cât esti­mau, în medie, analiştii de pe Wall Street. Profitul net a atins 102,5 mil. dolari, în scădere cu 12% faţă de rezultatul din perioada similară a anului trecut. „Vă pot asigura că nimeni din echipa Domino’s nu este fericit cu cele mai recente rezultate“, spune CEO-ul Russell Weiner. De altfel, societatea se aşteaptă în continuare la o creştere a costurilor şi estimează că ratele nefavorabile ale cursurilor de schimb valutar vor reduce veni­turile înregistrate la nivel internaţional mai mult decât prognozase anterior Domino’s.