Gigantul olandez HEINEKEN va închide fabrica de bere din Constanţa, a patra închisă după Reghin, Griviţa şi Haţeg. Anunţul, într-o „declaraţie a companiei“, în care niciun manager nu este citat

Autor: Mădălina Dediu Panaete 21.09.2022

Dan Robinson este managing director al HEINEKEN România din 2018, însă ZF nu a reuşit să stabilească niciun interviu cu managerul companiei pe durata mandatului său Bilanţul ultimilor 20 de ani este în defavoarea investiţiilor mari de la zero în sectorul berii, doar antreprenorii mici mai investind în unităţi de producţie În 1994, existau 125 de facilităţi care produceau bere, astăzi sunt puţin peste 100, majoritatea fiind microberării.

HEINEKEN România, al doilea cel mai mare jucător de pe piaţa berii, va închide în a doua parte a anului viitor fabrica din Constanţa, marcând a patra închidere a unei fabrici pe plan local după intrarea în piaţă.

Anunţul a fost făcut printr-un comunicat de presă sec şi niciun reprezentant al HEINEKEN nu a ieşit în faţă având în vedere această decizie care are impact asupra unei fabrici cu o istorie de peste 50 de ani şi un reper pentru sectorul berii local.

Compania este condusă din octombrie 2018 de Dan Robinson. Reprezentanţii Heineken nu au răspuns la solicitarea ZF cu privire la numărul de angajaţi care vor fi afectaţi de închiderea fabricii, estimată pentru septembrie 2023.