Sortilemn Gherla: Ne confruntăm cu un deficit de specialişti, dar şi de personal necalificat. Absolvenţii şcolilor tehnice nu acoperă nevoia din regiunea noastră. Afacerile producătorului de mobilă Sortilemn Gherla, controlat de austriacul Michael Brandhuber, au crescut cu 19% în S1/2022, ajungând la 21,3 mil. euro

Autor: Laurentiu Cotu 21.09.2022

Sortilemn din Gherla, unul din­tre cei mai importanţi furnizori locali ai grupului suedez IKEA, controlat de austriacul Michael Brandhuber, a rea­lizat în primul semestru din acest an o cifră de afaceri de 21,3 mil. euro, în creştere cu 19% faţă de aceeaşi peri­oa­dă a anului trecut, potrivit calcule­lor ZF pe baza informaţiilor transmise de companie. Sortilemn a finalizat anul 2021 cu afaceri totale de 37,5 mil. euro, iar pentru anul în curs produ­cătorul de mobilă estimează afaceri de 43 mil. euro.

„În primul semestru din 2022 vân­zările către anumiţi clienţi au scăzut sau au stagnat, însă pierderea din scă­derea comenzilor a fost com­pensată de implementarea unor noi produse în această toamnă. Principa­lele pro­ble­­me întâmpinate în prima parte a acestui an au fost evoluţia haotică a disponibilităţii şi preţurile pentru ma­teriile prime şi materialele utilizate de către Sortilemn“, a decla­rat pentru ZF Transilvania Michael Brandhuber, di­rector general şi pro­prietar al com­paniei Sortilemn.