Interviu Bedros Kalfayan, CEO al Sun Wave Pharma: România poate fi hubul pentru viitoarele extinderi ale companiei în regiune, vrem propria noastră fabrică în România. România va funcţiona ca un hub regional, compania având deja 12 ani prezenţă pe piaţa locală şi 431 de angajaţi

Autor: Georgiana Mihalache 21.09.2022

După preluarea din 2021 de către două fonduri de investiţii, producătorul de suplimente alimentare Sun Wave Pharma vrea să se extindă puternic în ţările din regiunea Europei de Sud Est Planurile vizează ţări precum Bulgaria, Serbia, urmând şi Ungaria, Cehia şi Polonia.

Sun Wave Pharma, companie spe­cia­lizată în producţia de suplimente naturale, înfiinţată în 2008, are planuri ambiţioase de creştere la nivel local, în România, dar şi în regiune, în Europa de Sud-Est şi Centrală, unde vrea să se extindă. În următorii trei-patru ani, planul companiei este să deschidă şi o fabrică pro­prie în România, a spus Bedros Kalfayan, CEO Sun Wave Pharma, într-un interviu pentru ZF.

„Sun Wave Pharma a fost cumpărat de două fonduri de investiţii în octombrie 2021 - Letter One şi Blantyre Capital. Noii acţio­nari au planuri ambiţioase să construiască cea mai mare companie de nutraceutice în Europa Centrală şi de Est. Acesta este pla­nul lor pentru că văd viitorul şi oportunita­tea din această piaţă. Prima lor achiziţie este Sun Wave Pharma în România. Aceas­tă companie va fi hubul pentru viitoarele extinderi. Este prima companie din grup. Acum, managementul de aici, brandurile Sun Wave Pharma vor fi extinse în ţările din jur“, a spus Bedros Kalfayan. De altfel, primul pas a fost deja făcut la Sud de Du­năre, în Bulgaria, unde există deja o repre­zentanţă Sun Wave Pharma, iar com­pania se află în proces de angajări. Începând din ianuarie 2023, suplimentele marca Sun Wave vor ajunge la pacienţii bulgari. După piaţa din Bulgaria, urmează Serbia, compa­nia fiind în proces de achiziţie a unui jucător din piaţa sârbă. Iar extinderile urmăresc în anii următori şi Ungaria, Cehia şi Polonia.