ZF Live. Alex Milcev, partener EY: Mediul de business se poate aştepta, în continuare, la creşteri de taxe. Discuţia despre impozitul progresiv va reveni. „Ieşim dintr-o zonă de taxe cu care ne-am obişnuit către un alt nivel, mai mare, şi probabil ne vom obişnui cu acel nivel”

Autor: Răzvan Botea 26.09.2022

Creşterile de taxe din vara lui 2022 au pornit o revoluţie fiscală, dar nu bruscă, ci una care merge din aproape în aproape, iar rezultatul va fi un nou sistem fiscal, cu taxe mai mari, este de părere Alex Milcev, partener şi liderul departamentului de asistenţă fiscală şi juridică la EY România.

„Acesta fiind contextul, când e nevoie de bani, se nasc şi soluţii de acest fel (creşteri de taxe – n. red.). Unele controversate, altele mai puţin con­troversate. Nicio măsură luată acum nu a fost şocantă, nu a perturbat mediul de afaceri, spre deosebire de alte experienţe nefaste. Dar sunt sem­nale ale unei reforme fiscale gra­du­ale, care duce spre colectarea unor taxe mai mari, pe care să le suportăm cu toţii”, a spus Milcev la ZF Live, program susţinut de Orange Business Services.

În acest moment România colectează în PIB circa 27% venituri fiscale, în vreme ce media europeană este la 42%. Ce ar însemna această revoluţie fiscală în România?