Mesajul lui Zelenski pentru soldaţii ruşi, după decretul de mobilizare forţată: Războiul a intrat acum în fiecare casă rusească

Autor: Dorin Oancea 23.09.2022

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a transmis trupelor ruseşti, într-o postare pe Telegram, că există "opţiuni pentru ca să supravieţuiţi".

El a spus că 55.000 de soldaţi ruşi "au murit în acest război în şase luni", deşi Rusia a spus că cifra este mult mai mică.

Alte zeci de mii de oameni sunt "răniţi şi mutilaţi", a adăugat Zelenski.

Făcând un apel direct, el a spus: "Vreţi mai mult? Nu? Atunci protestaţi. Împotriviţi-vă. Fugiţi. Sau predaţi-vă ucrainenilor. Acestea sunt opţiunile pentru a supravieţui."

Zelenski a descris decizia lui Vladimir Putin de a mobiliza 300.000 de rezervişti ca fiind o "recunoaştere sinceră a faptului că armata lor regulată, care a fost pregătită timp de decenii pentru a prelua o ţară străină, nu a rezistat şi s-a prăbuşit".

Din cauza mobilizării, războiul este acum ceva care "a intrat în fiecare casă rusească", a adăugat el.

El a continuat: "Tocmai la faptul că Ucraina este puternică reacţionează conducerea Rusiei, schimbând tactica şi încercând să atragă şi mai mulţi cetăţeni şi resurse ruseşti în război".