Un salariu pe zi. Un office assistant câştigă între 600 şi 900 de euro net pe lună

Autor: Ramona Cornea 26.09.2022

Un angajat pe poziţia de office assistant are un salariu care variază, în medie, între 600 şi 900 de euro net pe lună, arată datele de la platforma de recrutare online BestJobs. 

„Rolul de office assistant implică şi lucrul cu publicul şi, de cele mai multe ori, reprezintă prima interacţiune a clienţilor cu compania respectivă. Tocmai de aceea tot mai multe companii investesc în această categorie de personal. Mai exact, datele BestJobs arată că oferta de joburi pentru domeniu administrativ a crescut cu 49% în prima jumătate a anului. Responsabilităţile pentru rolul de office assistant diferă de la o companie la alta, însă angajatorii caută de regulă persoane atente, organizate, ce pot respecta cerinţele şi termenele limită, cu abilităţi de comunicare şi relaţionare atât cu avocaţii, cât şi cu clienţii. Mai mult, este necesară cunoaşterea unei limbi de circulaţie internaţională, la nivel avansat (cel mai des cerută este engleza).

Oferta de joburi este consistentă, cu poziţii deschise în oraşe precum Bucureşti, Târgu-Mureş, Iaşi, Braşov şi Constanţa, iar salariul mediu pentru rolul de office assistant porneşte de la 600 euro pe lună şi poate ajunge până la 900 euro pe lună”, Ana Vişian, marketing manager, BestJobs.

Printre cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale şi bonusuri specifice oferite pentru acest tip de loc de muncă sunt: tichete de masă, bonus de sărbători, asigurare clinică medicală privată. 

 

Ana Vişian, marketing manager, BestJobs: Rolul de office assistant implică şi lucrul cu publicul şi, de cele mai multe ori, reprezintă prima interacţiune a clienţilor cu compania respectivă. Oferta de joburi pentru domeniu administrativ a crescut cu 49% în prima jumătate a anului.