Connections Consult, venituri de 25,2 mil. lei în primele şase luni, plus 21%. Profitul net, în coborâre cu 29%

Autor: Eduard Ivanovici 26.09.2022

Connections Consult (simbol bursier CC), furnizor de soluţii şi servicii IT, a anunţat la Bursa de Valori Bucureşti că a încheiat primul semestru al anului cu venituri din exploatare de 25,2 milioane de lei, de la 20,8 milioane pe 30 iunie 2021, reprezentând o creştere de 21% de la an la an.

„Această creştere a venit ca rezultat al semnării de contracte noi importante atât de către societatea Connections Consult cât şi de către Brusch Services (...) Principalele proiecte aflate în derulare în perioada analizată au avut ca beneficiari companii din cadrul unor sectoare economice strategice, precum sectorul energetic (venituri de peste 2,5 milioane lei), respectiv cel al serviciilor financiare (venituri în cuantum de peste 3 milioane lei)“, se arată în document.

Potrivit raportului financiar, profitul net al societăţii a fost de circa 970.000 de lei în S1/2022, în scădere cu 29% faţă de rezultatul din aceeaşi perioadă de anul trecut, respectiv 1,4 milioane de lei. Compania – care a deschis un birou în Statele Unite în S1/2022 – a avut cheltuieli din exploatare de 23,7 milioane de lei, plus 23% faţă de anul precedent.

În S1/2021, Connections şi-a consolidat poziţia de furnizor de tehnologie pe piaţa românească prin semnarea de parteneriate cu jucători din industrie şi obţinerea de contracte noi de dezvoltare software şi livrare de sisteme integrate, reiese din document.

„Acum ştim deja că pieţele globale se pregătesc pentru o contracţie accentuată, cu influenţe nefaste din direcţia inflaţiei galopante, a crizei energetice şi a celei alimentare. Aceste elemente ne îndreptăţesc să evaluam anul 2023 ca un an dificil pentru marea majoritate a companiilor. Connections pregăteşte din această toamnă strategia pentru 2023 pentru a putea miza în mod realist pe o creştere substanţială anul viitor.“

La mijlocul şedinţei de tranzacţionare de luni, 26 septembrie, acţiunile CC pierdeau 9%, pe un rulaj de aproape 26.000 de lei, conform datelor BVB. Astfel, valoarea de piaţă a companiei ajunge la 39,2 milioane de lei. CEO-ul Bogdan Florea deţine 75% din totalul acţiunilor.