Banca Transilvania lansează în premieră încasări instant în euro

Autor: Claudia Medrega 26.09.2022

Banca Transilvania a lansat încasările instant în euro, serviciu gratuit datorită căruia persoanele fizice şi juridice primesc, pe loc, banii de la una dintre băncile din Europa, parte din sistemul de decontare TIPS (Target Instant Payment Settlement).

BT este singura bancă din România care oferă clienţilor această facilitate.

“Facem încă un pas în ceea ce priveşte transferurile bancare instant în România. Clienţii au acum acces la un serviciu care înseamnă acces rapid la banii primiţi dintr-o ţară din Europa. Rata de adopţie este deja foarte bună: încă din prima zi de la activarea serviciului, aproape 15% din încasările clienţilor BT în euro sunt instant. Mulţumim BNR-ului pentru susţinere şi implicare, în calitate de administrator al sistemului de plăţi TIPS în România şi care asigură mecanismele de conectare la sistemele de decontare europene”, declară Leontin Toderici, director general adjunct operaţiuni la Banca Transilvania.

Clienţii Băncii Transilvania pot urmări primirea banilor prin  şi Neo şi BT 24.

Plăţile instant au fost lansate în România acum trei ani de Transfond, Banca Transilvania şi CEC Bank, însemnând posibilitatea de a transfera lei, în timp real şi non-stop, către celelalte bănci din România care au aderat la acest sistem.

Dezvoltatorul soluţiei IT pentru încasările şi plăţile instant în euro la Banca Transilvania este Montran, lider pe piaţa sistemelor de plăţi pentru infrastructura băncilor centrale şi comerciale, cu 20 de ani de activitate în România şi 40 de ani la nivel mondial. Peste 100 de bănci comerciale şi circa 60 de bănci naţionale din 70 de ţări folosesc sisteme de plăţi implementate de această companie.

Banca Transilvania pregăteşte, de asemenea, lansarea plăţilor instant în euro.